18 Aralık Dünya Arapça Günü Coşkuyla Kutlandı

18 Aralık Dünya Arapça Gününü okulumuzda coşkuyla kutlandık. Gün boyu devam eden etkinliklere Pendik Belediye Başkanımız Dr. Kenan Şahin, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aytekin Yılmaz ve STK üyeleri teşrif ettiler.

Programda öğrencilerimiz Arap belagatinin eşsiz örneklerinden şiirler okudular. Arapça tiyatro gösterisi ve şarkı korosu da izleyicilerin beğenisini aldı.

Programda konuşan Okul Müdürümüz Abdülaziz Duman, Arapçanın küresel çapta giderek artan önemine değinerek "Geçmişin birikimi ile çağın ihtiyaçlarını dikkate alarak dil öğretim programını hazırladıklarını" söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aytekin Yılmaz, "Öğrencilerden birçok dil bilen ve alanının en iyisi insanlar olarak yetişmelerini beklediklerini" söyledi.

Belediye Başkanımız Kenan Şahin, bugüne kadar Pendik’te eğitime verdikleri önem ve desteğe dikkat çektiği konuşmasında “Bugün Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi hem dil eğitimi hem de akademik eğitim noktalarında yüksek bir çıta yakalamış durumda. Öğrencilerin Arapça ve İngilizce üzerinden kendilerini ifade edebiliyor olmaları, akademik sunumlar gerçekleştirebiliyor olmaları beni mutlu ediyor. Siz, Arapça eğitimi hususunda Türkiye’de var olan olumsuz algıyı yıktınız. Okul müdürümüze ve emeği geçen öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Günün ikinci yarısında “Medyada Arapçanın Önemi” konulu seminer gerçekleştirildi. İstanbul’dan Arapça yayın yapan ilk özel radyo olma özelliği taşıyan Misk FM’in genel yayın yönetmeni Mutez Nâvaş ve dünyaca ünlü Filistinli yönetmen Nevres Ebu Salih’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikler düzenlendi. Ebu Salih’in “Büyük Gelen Palto” isimli filminin gösterimi yapıldı.

Günün sonunda okulumuzun Arapça Sokağı’nda kurulan yiyecek kermesinde hazırlık sınıfı öğrencilerimize ve misafirlerimize Arapçanın pratikte kullanımına dair örnekler sunuldu.

19.12.2018 364

19-12-201819-12-201819-12-201819-12-201819-12-201819-12-201819-12-201819-12-201819-12-201819-12-2018