İyilikte Yarışan Sınıflar

İyilikte Yarışan Sınıflar

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle birlikte 2017- 2018 eğitim öğretim dönemi itibariyle 8 bin 81 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci Türkiye ve dünya genelinde 20 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, geleceğin “İyiliksever Türkiye”si projesidir. Proje geleceğin iyiliksever Türkiye’sini bugünden inşa etmeyi hedefliyor. 

Bizler de Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini bu senede devam ettiriyoruz. Okulumuz her ay beş yetimin 1 yıllık eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşılamayı üstlenecektir. Öğrencilerimizin yetim akranlarının 1 yıllık ihtiyaçlarının maddi karşılığı 1200 TL’dir. Bu bağlamda her sınıfa bırakılan “İyilik Kumbaraları”na öğrencilerimiz diledikleri miktarda iyilikte bulunabilirler.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ile eğitim öğretim müfredatı içerisinde bulunan çocuklarımız ve gençlerimizle Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarımız bir araya geliyor. Her sınıfın bir yetim akranlarının eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşıladığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı, fedakâr ve başkalarının dertleriyle dertlenen karakterli nesiller olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Erken yaşta yapılan küçük fedakârlıklar çocukların karakter oluşumuna direkt etki edeceğinden, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesil değil; nitelikli,  paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmelerinde projenin katkısının çok olacağı düşünülmektedir.

 

Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor.

Kelebek etkisi misali yapacağınız küçük yardımlarla, bir yetimin ihtiyacını karşılayabilir, hayallerini gerçekleştirebilirsiniz.

 

19.03.2018 302

19-03-2018